Huomionhakua parhaimmillaan

En ole itse mikään mainonnan ammattilainen, enkä myöskään pidä huomiosta kovinkaan paljoa. ( Tiedän, tiedän tekemisistäni helposti saisi sellaisen kuvan, että huomio on kaikki mitä haluan ottaen huomioon musiikin ja blogit.) Olen kuitenkin some-elämäni aikana huomannut millaiset julkaisut ihmisiä usein kiinnostaa, ja millaiset he ohittavat surutta. Tässä siis pari lähtökohtaista vinkkiä jos teet postauksen ja haluat sille huomiota.

1. KUVAT
   Ihmisillä on tapana kiinnittää somessa huomionsa ensimmäisenä postauksiin liitettyihin kuviin. Tämän takia siis kannattaa kiinnittää erityisen paljon huomiota siihen millaisen kuvan postaukseesi valitset. Jos haluat tehdä vaikutuksen kuvalla, etsi kuva joka tekee vaikutuksen itseesi. Olethan itsekin henkilö joihin kiinnostusta mainoksilla ja postauksilla koitetaan kohdistaa. Jos taas haluat erottua joukosta ja postauksesi ei välttämättä vaadi kuvaa, tee postaus täysin ilman kuvia. Tässä kohtaa kuitenkin kannattaa panostaa tekstiin, ja varsinkin sen aloitukseen, jottei lukijalta lopu kiinnostus heti alkuunsa.

2. TEKSTI
   Itse paljon tekstipostauksia kirjoittaneena tiedän kuinka tärkeää on pitää lukijan kiinnostusta yllä koko tekstin ajan. Tekstiä voi kirjoittaa monella tavalla, mutta tärkeintä on että teet siitä oman näköistäsi. Itse kirjoitan suurimman osan jopa traagisiin asioihin liittyvistä teksteistä pienellä huumorilla, sillä mitä elämä olisi ilman ironiaa? Jos taas haluat kirjoittaa tekstisi liioittelevan dramaattiseksi, tee niin. Tekstistä huomaa todella helposti onko se kirjoitettu oikeasti asiasta kiinnostuneena, vai vain koska "oli pakko kun opettaja antoi tehtäväksi." ;)

3. TUNNE
   Oletko vihainen ja haluat tehdä postauksen siitä kuinka siskon kummin kaiman lapsen koira katsoi sinua vihaisesti kotimatkalla? Vai oletko iloinen koska olet juuri päässyt opiskelemaan haluamallesi alalle, tai saanut työpaikan josta olet aina unelmoinut? Kirjoita tunteella! Kirjoita ihmismäisistä jokapäiväisistä tunteista joita jokainen ihminen käy läpi. Olemme juorukelloja emmekä käytä somea suurimmaksi osaksi minkään hyödyllisen asian takia, vaan yksinkertaisesti siksi että saisimme stalkata mitä paras ystävämme tai pahin vihollisemme tekee elämällään. Ihmisiä kiinnostaa lukea elämänkokemuksista joita toisilla ihmisillä on. Saamme tästä osittain myös tunteen siitä ettemme itse ole niin takapuolesta kun muutkin vaikuttavat, varsinkin somessa, olevan. Älä kuitenkaan päivitä someen jokaista kauppareissuasi tai aamusuihkuasi. Se on tehokkain tapa saada ihmiset olemaan kiinnostumatta postauksistasi.

4. YKSITYISKOHDAT
   Huomiota on helppo kiinnittää esimerkiksi erilaisilla erikoismerkeillä ja suurennetun tekstin käytöllä. Kirjoita koko postauksesi CAPS LOCKINA tai käytä mahdollisimman paljon huutomerkkejä ja hymiöitä!!!!!! :D Tässä on toki myös riskinsä, koska osa ihmisistä välttää varsinkin erikoismerkkejä täynnä olevien postauksien lukemista. 

5.KOHDERYHMÄ
   Haluatko saada postauksellasi huomion esimerkiksi pelkästään nuoriin tai vanhempiin ihmisiin? Vai haluatko että kaikki kiinnostuisivat postauksistasi ja saisit kaikenlaista seuraajakuntaa? Tee postauksesi ajatellen kohderyhmääsi. Jos haluat esimerkiksi nuoret kiinnostumaan aiheista joihin nuoret eivät yleisimmin ota sen enempää kantaa, käytä hieman huumoria. Jos taas haluat saada vanhoillisemmat kansalaiset ymmärtämään nuorten näkökulmia, käytä päteviä perusteluja ja paljon faktatietoa. 

Loppujenlopuksi postaukset ovat silloin parhaita ja kiinnostavampia kun teet niistä itsesi näköisiä. Olet todennäköisesti kuitenkin haalinut Facebookkisi kaverilistalle ihmisiä jotka pitävät sinusta sinuna, joten miksi muuttaa jotain mikä on jo valmiiksi hyvää? Hyviä postauksia !


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit