Parturi-Kampaamo Tangle

Parturi-Kampaamo Tangle on Salon Linjurissa sijaitseva kampaamo, joka on ollut toiminnassa jo 13 vuotta. Nykyisiin tiloihin Tangle kuitenkin muutti vasta tasan vuosi sitten. Sitä ennen Tangle toimi ensin Horninkadulla ja sen jälkeen Asemakadulla täällä Salossa. Tangle on siinä mielessä erikoinen kampaamo, että suurin osa työntekijöistä tekee jopa mielellään palveluita myös miehille. Liikkeessä kaksi työntekijää ovat erikoistuneet mm. partoihin. Tanglessa työskentelee myös kaksi mestarikirjan omaavaa työntekijää. Liikkeeseen on valikoitunut vuokralaisia erinäisten erikoisosaamistensa vuoksi. On kampauksiin erikoistuneitä, vaalennuksiin erikoistuneita, partoihin erikoistuneita, sekä leikkauksiin erikoistuneita työntekijöitä. Näin ollen asiakaskuntakin on moninaista. Kaikki saavat hiuksiinsa juuri niitä taikoja mitä haluavat.








 Liikkeen omistaja, Sari, on tehnyt töitä kampaajana jo reilut kolmekymmentä vuotta. Hän aloitti työskentelyn alalla oman äitinsä liikkeessä vuonna 1989 valmistuttuaan parturi-kampaajaksi Mäntän ammattioppilaitoksesta.


Nimi: Sari Spännäri

Ikä: 50 

Mikä sinusta on parasta liikkeen omistamisessa?

-Saa itse tehdä kaikki päätökset. Päätöksistä tietenkin jutellaan koko liikkeen kesken mutta viimeinen sana on aina liikkeen omistajalla. Pidän taiteellisesta vapaudesta esimerkiksi liikkeen tyylin ja asiakassegmentin valinnassa.

Entä vaikeinta?

-Vaikeinta on vastuu ja kaikkien saaminen toimimaan yhteen hiileen. Ikävien asioiden päättäminen on aina vaikeaa.

Onko Salossa kova kilpailu eri liikkeiden välillä?

-Todennäköisesti kyllä, mutta en koe sitä niinkään kilpailuna, vaan enemmän mahdollisuutena kehittää meitä parempaan suuntaan. Kilpailua ei pidä pelätä, vaan se pitää ottaa haasteena.
Millainen ryhmähenki teillä on liikkeessä?

-Meillä on kyllä suhteellisen hyvä ryhmähenki. Me ollaan oltu vuosia yhdessä, joten ollaan vähänniinkun jo hiouduttu yhteen ja totuttu toimimaan toistemme kanssa.

Miksi pelkkiä vuokralaisia eikä yhtäkään vakituista työntekijää?

-Yksinkertaisesti taloudellisesti paljon kannattavampaa sekä minulle, että muille liikkeessä työskenteleville. 

Miten liikkeen siirtäminen linjuriin on vaikuttanut toimintaanne? 

-Asiakasmäärämme on selkeästi lisääntynyt ja tunnettavuutemme on kasvanut. Negatiivisena puolena varmaankin se että kaikille asiakkaille on vaikea saada aikoja ja joudumme myymään paljon "eioota."

Sari Spännäri työssään


Työpaikkaohjaajani Irinä Pirilä, on tehnyt töitä Tanglessa tänä vuonna jo kymmenen vuotta. Irina oli äitiyslomasijaisena valmistuttuaan Hairstudio Maiccissa yhden kesän, jonka jälkeen hän oli töissä Turussa kampaamo Caressessa noin puoli vuotta. Sitten hän huomasi Sarin hakevan työntekijöitä Tangleen. 

Miksi juuri Tangle?

-Olin aikaisemmin ollut työharjoittelussa Tanglessa, ja olin sitä meiltä että Tangle on rento ja minunlaiseni paikka, jossa saan toteuttaa itseäni. Täällä on myös niin hyvä työyhteisö, että Tangle oli suhteellisen helppo valinta.

Miltä tuntui siirtyä niin nuorena toiminimelle ja omaan yrittäjätuoliin isompaan liikkeeseen?

- Aluksi se oli todella jännittävää. Olin kuitenkin vasta 21-vuotias kun siirryin yrittäjyyteen. Tanglella kuitenkin oli niin hyvä maine ja asiakaskuntaa oli kuitenkin kertynyt jo sen verran, että oli siinä mielessä suhteellisen helppoa aloittaa yrittäjänä.

Mitä antaisit neuvoksi vasta valmistuville hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoille?

-Ole avoin, nöyrä, joustava ja luotettava. Rehellisyys ja ahkeruus ovat myös erittäin tärkeitä ominaisuuksia alalla. Ole oma-aloitteinen ja hae reippaasti töihin sinne minne haluat. JA jatkokouluttautuminen on tärkeää! Koulussa opitaan vasta perusasiat, joten on tärkeää muistaa koulutuksen tärkeys myös jo töihin päästyään. Uteliaisuus ja kiinnostuminen hiusmuodista ja uusimmista trendeistä on tärkeää, koska muutos alalla on jatkuvaa. Ystävällinen pitää myös olla! Vaikka olisi kuinka huono päivä, et voi kiukutella asiakkaille. Parasta olisi yrittää jättää henkilökohtaiset ongelmat työpaikan ulkopuolelle kotiin. 

Irinä Pirilä


Kommentit

Suositut tekstit